MÁ 1. VÝPRAVA NACH WIEN

11.04.2011 20:43

MÁ 1. VÝPRAVA NACH WIEN

 

 

8.4. 15:05 Dlouhá cesta – možná. Nadšení – maximální. Obavy – malé. Ve sluchátkách – Falco (no a vlastně celý Austropop J). Jedem (já, kamarádka, sestřenka a její manžel) vlakem z Prahy do Vídně (přes Brno a Břeclav). Docela stručné…takže to upravím na: jedem vlakem do města krás a Falca J. Možná mi to pořád nedochází, ale…vážně sedím ve vlaku, co jede do Vídně? Nejspíš ano. Takovéto věci mi docházejí poměrně za dlouhou dobu, určitě si toho všimnu, až budeme v neděli zase zpátky v našem malém městě.

17:22 Zdolávám(e) Brno a jeden odborník na Falca mi poslal milou sms J

19:15 Jsme tu! Vystoupím a nasávám Rakouský vzduch , co to jen dá J Teď honem do hotelu..ale co to povídám. Honem vzít foťák a fotit, fotit, fotit J Sestřenka mi oznámila, že když jsme přijeli tak „brzo“ půjdeme ještě na noční procházku Vídní! Nemohu se dočkat…bože, to je snad sen.

22:05 No to snad! Tak krásně osvícené město jsem ještě neviděla… Vskutku nádhera (už mi docházejí slova). Radnice se mi líbí nejvíce. Cestou (přes Mariahilferstrasse) jsem zahlédla obchodní centra jako Saturn a Libro ;-) Zítra je zahlédnu zase.

01:20 Nemůžu spát…Nějaký Angličan nebo co, tady huláká pod oknem a lidi tu dupou po schodech jako čerti… Nebo nespím z nervozity. Ikdyž kdyby mi teď někdo položil otázku: ,,Jak se cítíte na to, že zítra uvidíte Falcův hrob?“ Řekla bych: ,, Jo pohoda…“ Takže ještě jednou: neuvědomuji si to a jsem zvědavá kdy na to příjdu…

9.4. 07:15 Už ani převalovat se nemůžu, tak „omylem“ vzbudím kamarádku a otravuju jí. Po chvíli si s ní aspoň povídám, ale pak zjistím, že si tam mluvím pro srandu králíkům, protože kamarádka zabrala.

09:15   V 10:00 máme sraz před hotelem sestřenky (spíme totiž po dvojicích,každý v jiném…je to dlouhé na vysvětlení :D) Zatím, si uklidíme pokoj,protože se už nevrátíme a zkouším pustit rádio na mobilu. Budou tu hrát české stanice? Ne. Jupí! Rakouské jsou tu :-D To je objev jako blázen J

10:00 Jdeme k hotelu č.2 na domluvený sraz,ale vzpomněla jsem si,že je tam dnes jiná recepční,takže budu muset nějak vysvětlit,že tam jdu za sestřenkou. Slovník se mi vytahovat nechtělo, tak jsem se rozhodla, že řeknu: We are just going for my cousin. Jenže v oné chvíli jsem jazykově zpanikařila a řekla : we are just going nahoru do 2.patra :-D Recepční  koukala jako puk,ale naštěstí nějaký muž se ozval , že ať jdu. Radši jsem hned zmizela…

10:45 Tak jsme se konečně dostali z hotelů a nacházíme se v Saturnu. Konečně. Na to se těším už od hranic. Hledám mezi stovkami CD Falca… sákriš. Nemůžu ho nikde najít. A hele! Tady jsou EAV, takže tady musí být někde i Hans… Chyba lávky L No doufám, že ho tu mají… nebo jsem fakt slepá. No, vidím vzadu nějakou osobu a suverénně se jdu zeptat, kde jako Falco hodlá být. Bohužel, vzpomenu  si na mé jazykové znalosti, a jdu zase zpět. Ale říká se holá huba holé neštěstí. Přinejhorším mohu říci pouze: FALCO.  Nakonec jsem to zvládla otřepanou frází: Do you have Falco…CD? Teď mi došlo, že bych to dala i v němčině, ale v krizových situacích je u mě zásada: rozhodně mluvit anglicky. Ale ouha…paní skladnice (nebo co to bylo zač) mi řekla : Falco??? A všimla jsem si, že to říká tak jako klasický Čech :-D Protože mě příjde, že oni to „L“ tak trochu změkčí, jako by tam byl takový háček… Táákže jsem jí to vyhláskovala, což už konečně pochopila a smála se. Leč smích mě moc nezajímal já čekala na odpověď. Nakonec se dochechtala a rozhoupala se k odpovědi (samozřejmě německé), ze které jsem rozuměla jen „rechts něco něco něco und austropop“ Hm…skvělé. To vím taky že austropop. Kouknu se na kmošku,která mi řekne: “máš jít do prava a poslední řada u Austropopu“ No vida, kdo by řekl, že už i ona tomu rozumněla… Tak jsem vyrazila a hledám… najednou mě do očí praští nápis „Nachtflug“ poté „Falco: LIVE Forever“a dokonce „Junge Römer“! Mám radost velikou radost. Zvlášť z cen,za 5 euro to zlé není. Jestli ano, tak berte ohledy,nakupuji v eurech sama poprvé :-D. Vidím tam čtyři mezery výhradně pro Falca a plné těch nejlepších alb. Od Einzelhaft až po Wiener Blut. Ještě je možná dokážu vyjmenovat: The Spirit Never Dies,Wiener Blut,Einzelhaft,Falco Best of, pak něco s Austropopem, Junge Römer,Symphonic, Out of the dark,Verdammt wir leben noch,Nachtlug,Falco live Berlin (forever),Donauinsel… nevím, zda ještě nějaké, ale na tyto určitě J.  Já si nakonec vybrala: Verdammt wir leben noch,Out of the Dark,Falco live forever a Der Kommmissar – Best of J Volila jsem podle ceny a oblíbenosti. Protože všechny songy sice mám,ale já chci originály (což spousty lidí nechápe). Rozmýšlela jsem hlavně mezi Verdammtem a Einzelhaftem. Leč kdybych věděla,jak je Einzelhaft krásně zabalen rozmyslela bych si to..no vlastně ne,ale vyměnila bych ho za Der Kommissar  - Best of ;-) Kamarádka si vzala zmíněný Einzelhaft 25th Anniversary,Nachtflug,Out of the Dark,Symphonic, Der Kommissar Best of.

11:20 Jsme tu. U 3. Brány Zentralfriedhofu. Tak velký hřbitov jsem ještě neviděla! Dokonce tu „mezi hroby“ jezdí i auta :-D Jsem klidná, pocity nic moc… to mě docela překvapilo. Jdeme k mapě a koukáme kde Falco je, jaké má číslo hrobu atd. Nakonec bylo rychlejší vytáhnout kouzelný papír od Josefa Falkenfluga s popisem cesty za Falcem J (doporučuji ;-)). Akorát bych vytkla tu míru – žádné ,,pár set metrů“ to rozhodně nebylo :-D Podle mě, tak 2 km :-D A tak, možná se mýlím,ale daleko to bylo. Pak jsme byli už trochu zoufalý a nakonec kamarádka zajásala, že vidí nějaké plexisklo tak jsme vyrazili za hrobem,kde už byly dva lidé (ti hned prchli,když zjistili,jaké fanynky k nim vanou :-D) Mám to i natočené ;-) Hlavně se nedalo nevšimnout si větru, který nám dost vadil, jak v natáčení, tak i v zapalování svíček. Fotky jsem udělala hned bez rozmyšlení a i nějaké to video natočila. Jaké jsem měla pocity? Nad tím jsem nepřemýšlela až později. Poté jsem uložila kameny s nápisy pro Falca,ale docela nešikovně když teď o tom přemýšlím… Dala jsem je k těm srdíčkům, jestli víte. No, a protože je to popsané fixou uvidíme, jak to po zimě bude vypadat :-D Konečně je ofoceno, natočeno. Tak mám čas rozjímat. Bylo to zvláštní. Cítila jsem strašný, ale strašný STESK. Víte, když člověk Falca znal už z doslechu před 25 lety, příjde mu jeho smrt strašná. Ale já poněvač jsem se o něm dozvěděla takřka jako o mrtvém, mi to tak nepřišlo. Až teď. Řekla bych, že mi to prospělo se na hrob podívat. Více si ho vážím a víc se mi stýská. Hodně jsem koukala na to plexisklo nebo co to je, jak se tváří. Připadal mi smutný. Jako kdyby smrti koukal do očí… Měla jsem co dělat, abych nebrečela. V tom mě vyrušil jeden cyklista, který se tam sápal taky na Falcův hrob, takže jsem se probrala a udělala ještě pár fotek. Kamarádka se pokoušela furt zapálit svíčku, ale nešlo to. Chtěla jsem, aby taky rozjímala a nechala svíčku svíčkou, když se to prostě nezapálí, ne? To mě zklamalo… Já jí vezmu s sebou a ani jsem jí pořádně neviděla, aby Hansovi vyjádřila tichou soustrast.

12:10 Jsme v Prateru! Parku divů a krás… To jsem taky nečekala, tak úžasné místo. Všechno je to tak hezky namalované a historické. Ne ty zmalovaný a kýčovitý příšery na poutích v ČR, rozdíl tu poznat rozhodně je. Doufám, že se na nějaké atrakci svezu! Ty horské dráhy vypadají nebezpečně… Uvidíme.

12:30 Koukli jsme se kolem a teď jsme (i přes vysokou cenu vstupenky) v muzeu Madame Tussauds ;-) Hned na začátku tu je ta herečka z Titanicu a Marie Terezie. Poté Sissi a Franz Josef I. Musím pochválit dekorace a oblečení. Nechybí tu ani Dalajláma a ten s tou plínkou na sobě :-D Osobností je tu dost…nemusím vyjmenovávat, že ne? J

13:05 Falco zatím nikde, ale narazila jsem na místnost,kde názorně ukazují,jak se figuríny vyráběly. Bohužel moc času nebylo, tak jsme šli po schodech nahoru,ze kterých jsem slyšela hrát Nenu a bubnování. Kamarádka šla napřed, takže už jsem slyšela ,jak volala, že už má Falca. Já ho neviděla přes ten dav,tak jsem zamířila k Freddie Mercurymu. Byl bombastický, ale Falco ještě víc. Vypadá rozhodně lépe než na fotkách! Udělám zase pár fotek a videa a poté si jdu „zabubnovat“ je to sranda, musíte to zkusit taky J. Nezapomněla jsem ani na Elvise a Madonnu a protože kamarádka objevila karaoke,nesměla jsem si ho nechat ujít ;-) Samozřejmě mi tam naťukala Rock me Amadeus,ale protože to bylo pro „just for fun“ proč to nezkusit ;-) Bylo to sranda,aspoň do té doby,než jsem zjistila,že se za mnou dělají zástupy. Lidem se to líbilo,tak jsem ještě přidala song „Don´t stop me now“ od Freddiho J,ta mi šla líp.

13:45 Konečně jsme venku se zmrzlinovým pohárem a koukám v klídku po celém Prateru. Když dojím, rozhodnu se jít se sklouznout do vody na jedné atrakci. (Poznámka: lidé mokří nevypadali, ale v mém případě to bylo pekelně opačně). Šla jsem teda s kamarádkou , a když to vyjelo nahoru byla mi strašná zima,do toho ještě ten vítr…no hrůza. Následoval první skluz a byla jsem z něho celá hotová (a mokrá)! Řekla jsem si: ,,Tak jsem to přežila jsem o.k“ ale to jsem nevěděla,že následuje ještě jeden kopec a dvakrát tak větší :-D No,co Vám mám povídat,když jsme fičely dolů řvala jsem přes celou atrakci jako dítě,kterému uplavou hračky. Jelikož nosím brýle, voda se postarala o jejich dokonalý vzhled a protože jsem stále měla otevřenou pusu, měla ten „dokonalý“ vzhled i má pusa zevnitř :-D Vlasy, kalhoty, tričko, brýle…všechno mokré, to je tak nefér! Ti ostatní vůbec mokří nebyli. Pokračovali jsme tedy do zrcadlového paláce, ze kterého bylo absurdní dostat se ven. Dále jsem šla na řetízkáč, který byl hned na začátku. Na ten jsem šla dokonce 2x ,nedalo mi to :-D Což bylo vše, protože jinak by to byla moje smrt.

17:05 V suvenýrech si kupuji vlajku Rakouska, magnetku s Praterem a sošku Rathaus ;-) Poté už odcházíme, vůbec se mi nechce…L

18:00 Na poslední chvíli jsem si koupila v metru Kebab a Mozartovi koule – jsou fantastické, ale pravé ze Salzburku nebyly L

18:30 Končí výprava „nach Wien“ nástupem do vlaku,který vyjížděl…nevím odkud :-D Mám dojem , že opět ze Simmeringu,ale nejsem si jistá. Těším se, až vše budu doma vyprávět.

22:35 Ve vlaku. Booože,to je nuda,že jí mám na rozdávání. Všichni spí,a protože já zase mám problémy spát,tak nespim L Ale společnost mi dělá aspoň EAV – Märchenprinz ;-) Poté přeladím na Falca – Zuviel Hitze. Tuto píseň jsem si pustila snad 8krát za sebou J Mám jí moc ráda. Do toho rozbalím všechna CD,které jsem pořídila a libuji si nad vzhledem CD… Vezmu do ruky booklet Verdammtu a jsem v šoku! Tyto fotky, vůbec neznám! Jak má Falco sluchátka na uších, jak bubnuje, nebo jak sedí u počítače. Moc mě potěšili! Stejně tak,jsem nahlédla i do bookletu jednoho CD mé kamarádky,kde byl krásně přes dvě stránky s Baskytarou a Robertem Pongerem. Kdybych věděla, že tam tak je,koupila bych ho,zvlášť po zjištění že mi zbylo 20 euro LNevadí příště ;-) Jenže nuda už nemá meze,tak vezmu slovník a překládám From the North to the South ;-) Poté zkouším ještě ten dopis od Falca z bookletu Out of the Dark,ale to byl děs,takže jsem se vrátila „na jih“ :-D

10.4. 00:30 Už jsme v Praze. Nechce se mi domů L

10.4. 22:00 Uvědomuji si,že jsem byla ve Vídni… Stýská se mi po ní. Zase mě i zarmoutil stesk po Falcovi,přemýšlím nad tou autonehodou, furt mi nedává spát. Jo jo, měla jsem Falca ráda…ale co to povídám,stále ho mám ráda J …MOC.

Europa1957

 

Diskusní téma: MÁ 1. VÝPRAVA NACH WIEN

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek