Velký boom- film Falco

14.05.2010 17:48

Bylo jen otázkou času,kdy někdo stvoří film o naší legendě. Já bych se ráda na této stránce o filmu rozepsala....

Na tento článek se těším snad od chvíle,co jsme tento blog stvořily :p. Pravda, film je už starý přes 2 roky, ale proč si ho nepřipomenout a neokomentovat ho znovu :) ?

Film jsem viděla teprve před Vánocema,  a navíc s tím, že jsem Falca vůbec neznala. Měla jsem tucha že zpíval Jeanny ale nebyla jsem si tak jistá. Po dokoukání filmu na mě film  nechal zajímavé následky... Neskuteně se mi filmové dílo líbilo- tedy až do nedávna,kdy jsem se začala o Falca zajímat... A popíšu vám jaké pocity u tohoto filmu můžete zažít,znáte-li Falca už hodně dobře a vidíte film poprvé....

Začátek filmu mi byl jasný- ovšem potom se mi v tom trochu dělal zmatek zvlášť, když ještě k tomu do filmu začaly přibývat scény z konce filmu. Např. ta barmanka. Ovšem klipy a koncerty se mi na filmu líbily. Bohužel mi to kazil zpěv, hlavního hrdiny Manuela Rubeyho, a to jsem ještě neslyšela ani jednu originální písničku od Falca- takže jsem to nemohla moc hodnotit. Když jsem si ale naposlouchala Falcovo písně- málem jsem vyprskla smíchy- nesmála jsem se Falcovi (to bych si k mistrovi nedovolila:)) ale Rubeymu. Podle mě to nejvíce po___kazil v písničce Amerika. Ale zase se mi od něj líbily písně Der Kommisar a Nachtflug- ne že by to zpíval jako Falco,ale zazpíval to prostě podle sebe. Ale filmový štáb uvádí,že mu nejvíce zabrat dala píseň Emotional. Což je také pravda,poněvač tam na začátku vůbec nezpívá :D.

No, pokračujem.  Naprosto se mi NELÍBÍ nekončící hádky s Issabelou. Falco měl přece spousty žen,které by měly ve filmu zazářit. Ať už je to třeba Caroline Perron nebo jiné. Tady by jste už trochu zuřili....Dále (na toto si ztěžují snad všichni)- přejmenování postav. Třeba Carolina Tanja má být nejspíš Katharina Bianca Vikovic nebo Jacqueline jako Issabela. Za zmíňku by stálo i pár Falcových opravdových přátel jako Niki Lauda. Vytkla bych ještě nevkusné scény a málo informací o přestěhování do Dominikánské republiky. Žil tam přece nějaký ten pátek a mě by osobně potěšilo,kdyby tam poukázali trochu víc jak žil.

Nejsem moc spokojená ani s koncem filmu,kterej podle mě končí příliš rychle.

Všechny ty věci které mi tam chybí ,tak chápu že se jim tam nevešly. Ale třeba,  kdyby vynechly sprosté scény a střihy s alkoholem mohly tam toho dát mnohem víc...Každý přece věděl,že Falco měl s alkoholem problémy...Z filmu se máme dozvědět o Falcově životě. Například že byl i tak trochu ,,herec" (ale to bychom chtěli asi moc...) nebo to,že působil v té Vídeňské škole poezie...

Jiné herce musím naopak pochválit ,třeba Falcovu maminku či producenty Marcuse Spiegela (jestli jsem to jméno nenapsala dobře, tak se omlouvám...) a Horsta Borka- ti zvládli vskutku bravůrně.

Ještě na chvíli se vrátím k Manuelovi . Manuela můžu pochválit aspoň za zvádnutí Falca po stránce herecké- to se mu povedlo velmi dobře.Diváky měl vtáhnout do děje a u mě to splnil. Ale podoba. Ta neni nic moc...Vadí mi v tom ty jeho oči (má je sice pěkné :) ale Hansi měl přece jinačí...:) a celkově jeho postava. Podle mě měli vybrat přece někoho jiného...Víte, ono to totiž bylo tak,že se Manuel přišel ucházet o úplně jinou roli,jenže Thomasu Rothovi se zalíbil natolik,že si pozval ještě několikrát a dal mu roli Falca. Soundtrack k filmu je průměrný- takže jestli si chcete koupit, tak si to pořádně rozmyslete. 

No, je vidět že na tom tvůrci vydělali asi dost a že se jim to ,,hodilo do krámu" . Mě se ten film líbí i nelíbí ale spíše se překláním k tomu prvnímu.

Jsem ale ráda,že si na Falca vzpomněli, a že něco vytvořili na jeho počest...

 

 

 

Vaše ♥Europa1996♥ !

 

 

Diskusní téma: Velký boom- film Falco

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek