Donaunisel- Připomeňme si jeho nejlepší koncert v jeho životě (Part 2)

22.06.2010 19:06

Juchů! Tak jdem na to. Čím začít? :-)

Chcete mít z tohoto článku radost? Tak to nevím,jestli vám tak vyhovím...no uznejte,na takové VELKÉ celebrity FalcaWebu jako Dagmara,Flug,Djemba,Smeky....na ty prostě nemám :-). Tak doufám,že to zpracuji dobře, a že miláčka v nebíčku- nebo v peklíčku :-) potěšim.

 

 

 Bylo 27.6.1993 a ve Vídni v Donauinselu se konal Falcův koncert k albu Nachtflug. Koncert byl součástí Promoturné k tomuto albu. 

Ovšem počasí mu nepřálo a tak se koncert musel (zrovna při písni Nachtflug) přerušit. Ale Falco neváhal a po nějakou dobu se jelo zase dál.

Takže koncert proběhl nakonec dobře včetně přídavků ;-). Zaznělo celkem 13 skladeb:

Donauinsel 1993:
1. Les nouveaux riches
2. Junge Römer
3. Auf der Flucht
4. Der Kommissar
5. Ganz Wien
6. Jeanny + Coming home
7. Männer des Westens
8. The sound of Musik
9. Titanic
10. Vienna calling
11. Nachtflug
12. It's all over now, Baby Blue
13. Helden von heute                                              

A kolik se na něj přišlo podívat lidí? To snad ani není nutné...ale napíšu to sem,bylo by to vůči Hansovi nefér. Bylo to 100 000 fanoušků! Tak jsem si něco spočítala: Protože bydlim v malém městě (3000 obyvatel) ,tak mě zajímalo kolik takových mých rodných měst by to muselo být....výsledek mě šokoval: 33....To by bylo něco! Ale když si pomyslím,že každý obyvatel by byl několikrát vynásoben...to bych v případě naší paní domácí nepřežila :D....Ale zpět k Falcovi. Poněvač je to nezapomenutelný a jeho NEJ koncert vyšel samozřejmě i na DVD. Vydal se roku 2004 a trvá 110 minut. Na tomto DVD neni pouze tento koncík ale také koncert z roku 1986 na Stadthallu. Určitě bych si ho někde sehnala! 

Tak a tady jsou 2 obrázky,jak DVD vypadá ;-)

 

 

Tááák a první část máme za sebou....mrkněte se dál ;-)

 

S  veeeeelkým pozdravem vaše Europa1996

 

 

 

 

 

 

Diskusní téma: Donaunisel- Připomeňme si jeho nejlepší koncert v jeho životě (Part 2)

2 poznámky

Datum: 28.06.2010 | Vložil: Josef Falkenflug

Jen dvě poznámky: při koncertu se už nedostalo na plánovaný song Rock me Amadeus a ty obrázky DVD jsou každý z jiného vydání. DVD je opravdu to první vydání z roku 2004, ale ten obal je z Anniversary Edition z roku 2008, kde už koncert Wiener Stadthalle není ;-)

Re: 2 poznámky

Datum: 28.06.2010 | Vložil: Naked1996

To,že Amadeus nakonec nezazněl se dozvíš až v dalších částí mého vyprávění. S tim DVD jsem si myslela že to tak bude...ale nemohla jsem nikde najít vyfocenej originál obal. Tak aspoň něco...;-)

Přidat nový příspěvek