Falco v Praze

27.12.2010 10:54

 Falcův koncert v Praze

Nastal datum 3.srpna 1991. Nacházíme se u Křižíkové fontány v Praze. Po celém městě jsou plakáty Pozdrav z Vídně - Falco LIVE v Praze. Za burácení davu nastanou večerní hodiny. A kdosi na pódiu praví jméno FALCO! Ano,Falco dnes vystupuje v naší České republice :-).

 

Než začne první song,Falco se ještě stačí usmívat do kamer a cosi svým vídeňským dialektem klábosí. V ruce si pohrává s kapesníčkem,zdá se být trochu nervózní,ale vzápětí si kapesníkem otře čelo a legračně zakašle,nejeden člověk se zasměje. Najednou začne hrát začátek písničky "Munich Girls" a Falco se vyřítí ,,na plac". Začne zpívat,lidi vřískat,moc pěkná atmosféra. Hlavně kamer kolem Falca je nespočítaně. Skončí první píseň a Falco energicky zavolá: ,,Hallo Praha!" :-D. A už začne hrát Vienna Calling,všichni se náramně baví,Falco podává skvělý výkon. Následuje "Männer des Westens" a lidi se tam klácí hlava nehlava :-D. Začíná "Auf der Flucht!" Jedna z mých nejoblíbenějších. Najednou si všimnu docela vydařených světelných efektů,a taky ten zvuk,musela se otřásat celá Praha :-). A pak "Junge Römer",kytarista opět válí a tomu nasvědčuje i potlesk. Zazní bubny a kytara a Falco pronese ,,Check it out Joe! " začne Der Kommissar,avšak u této písně mě mrzí,že nenechal zpívat publikum jako na Donauiselu :-). Pokračujeme ,,Amerikou", energetickou písní o turismu :-).  Poté Falco čapne basovku a doprovází se na "Ganz Wien",opět válí i kytarista. Ke konci songu Falco rebelsky zvedne obočí a zasměje se :-) ,,Thank you,very much". Odloží kytaru a dojde na ,,Helden von Heute". A mezitím,co hudba hraje,Falco má ještě spoustu času,než začne zpívat,takže se tam jaksi ,,dorozumívá" s fandama :-). Hodně se u toho nasměje,ale času už moc nezbývá,takže šup k mikrofonu a jde se zpívat. Stane se ovšem malá chybička ale všichni se tomu zasmějí,včetně Falca. Jakmile se pískne, má se počkat 2 doby a zařvat Hurá,a Bernhard Rabitsch nepočká a začne dříve :-). Během písně si už konečně vezme mikrofon do ruky a trochu se projde po place ;-). Skončí ,,Helden" a Falco řekne jen: ,,Danke schön und auf wiedersehen,danke" a peláší hned pryč. Ale nakonec se vrátí a ještě přidá Amadeuse :-). Ale koncert zakončí už definitivním "Allright,thank you very much,danke schön und...auf wiedersehen" ten ty jazyky plácá dohromady,chlapec,to je jako já,až se budu dorozumívat ve Vídni :D.

 

 

Falco v Praze...

 

No doufám,že jste se trochu vžili do Falcova koncertu a zase někdy na Falconanou :-)

Pokud se chcete dozvědět,něco o předskokanovi koncertu,klikněte sem https://falcoridesagain.webnode.cz/news/georgie-red-phil-edwars-/

Europa

Diskusní téma: Falco v Praze

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek