Výročí Falcova filmu v ČR

13.11.2010 20:51

Přesně před 2 lety vtrhl do českých kin film o naší hudební legendě. 13.11 2008 měl film premiéru v Praze,samozřejmě s českými titulkami ;-)

 

Řekněme si tedy nějaká fakta o tomto filmu:

Kamera:Jo Molitoris

Střih:Bernhard Schmid

Zvuk:Dietmar Zuson

Hudba:Lothar Scherpe

Výprava:Georg Resetschnig

Kostýmy:Erika Navas

Masky:Danijela Ibričičová,Adolf Uhrmacher

Scénář a režie:Thomas Roth

 

 

Manuel Rubey - Falcův představitel ve filmu,v Praze

 

A tady je jeden rozhovor,který s nim udělal reportér Zbyněk Vlasák :-)

 

Znal jste předobraz své role předtím, než jste dostal nabídku ve filmu hrát? 

Znal, protože v Rakousku zná Falca každý. Ale, upřímně, nijak moc jsem o něm nevěděl. Prostě mě nezajímal, ačkoli i v mé věkové kategorii má dodnes spoustu fanoušků. Je to ten typ muzikanta, který dělí většinu společnosti na dvě skupiny: jedni ho nenávidí a druzí milují.

Jak jsou na tom vaši rodiče?

Můj tatínek je taky hudebník a Falca rád nemá. Říká o něm, že je to taková levná rakouská kopie zpěváků typu Davida Bowieho.

Vy jste pro potřeby filmu jeho písničky přezpíval. Neměl jste strach sáhnout na rakouskou ikonu?

Spousta jeho fanoušků mi před a během natáčení psala naštvané e-maily, v nichž mi vyčítali můj přístup k jeho ztvárnění i to, že dávám jeho písničkám svůj hlas. Ale to se naštěstí po premiéře změnilo. Dokonce jsem se stal členem Falcova fanclubu. 

Byla to pro vás zábava, přetáčet jeho písně?

Určitě. Spolupracovali jsme se stejnými producenty jako Falco – s Robem a Ferdim Bollandovými. Jsou to nesmírně zábavní chlapíci, kteří si díky němu nahrabali ohromné bohatství, ale zároveň zůstali jakžtakž normální.

Dostal jste nabídky, abyste s těmi písničkami odzpíval nějaký koncert?

Spoustu, ale tohle je pro mě role jako každá jiná a chci se soustředit na další herecké příležitosti. Pro mě už je Falco uzavřená záležitost. Mohl bych si tím určitě vydělat mraky peněz, ale... Jsem taky muzikant, mám kapelu, ale teď se opravdu cítím být spíš hercem.

Dovedete si představit, že vás sláva a úspěch semelou podobně jako vaši postavu?

Jsem úplně jiný typ člověka, vím, kam patřím. Mám rodinu, chtěl bych mít dítě, vyznávám úplně jiné hodnoty. Náš film nemá takový celosvětový úspěch, abych zažil podobnou slávu jako Falco, ale i kdyby to jednou přišlo, věřím, že to ustojím.

To by si ve vaší pozici Falco nejspíš říkal taky…

To je možné. Rád bych ale zůstal dobrým člověkem. 

 

Tak já jsem si dnes film shlédnutím připomněla a Vám už jen zbývá popřát pěkný zbytek víkendu ;-)

 

Vaše Europa1996

Diskusní téma: Výročí Falcova filmu v ČR

:D

Datum: 29.11.2010 | Vložil: Europa

Nemáš zač,já věděla že si nevzpomeneš,protože máš ten film tak rááád :D Musim ale říct,že když jsem se na to koukala,tak mi to trochu s prominutím příjde jako komedie než biografický snímek :D Já se u toho teda dost nasmála :-)

Výročí

Datum: 28.11.2010 | Vložil: Josef Falkenflug

Dík za připomenutí, já jsem si ani nijak významně tohle výročí nepřipomněl. Asi to odráží mou "lásku" k tomuhle filmu ;-) Ale v rámci informovanosti to už příští rok zkusím :-)

Přidat nový příspěvek